Поліцейські викрили мешканця Харківщини, який зберігав удома гранатомет, набої та форму окупантів

Дата: 20 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Працівники Чугуївського районного управління поліції отримали інформацію, що 60-річний мешканець району зберігає вдома зброю та боєприпаси. Під час обшуку в чоловіка виявили боєприпаси, екіпірування та військові форму, а також інші речі зразка РФ.

Про це повідомляє поліція Харківської області.

Фото: Поліція Харківської області

Так, у будинку підозрюваного знайшли три реактивні протитанкові гранати, гранатомет, артилерійський порох та понад 700 набоїв.

Крім того, правоохоронці вилучили в чоловіка військову форму, два бронежилети, три каски та інші речі зразка російської армії.

Зі слів чоловіка, боєприпаси та екіпірування він знайшов на колишніх позиціях російських окупантів та забрав до себе додому.

Фото: Поліція Харківської області

Вилучені речові докази скерували на експертне дослідження.

За цим фактом відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, правоохоронці розвʼязують питання щодо обрання запобіжного заходу.

Фото: Поліція Харківської області

Поліцейські перевіряють затриманого на причетність до скоєння інших злочинів, пов’язаних з колабораційною діяльністю. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, що на звільненій території Луганської області правоохоронці викрили колишнього працівника місцевого фермерського господарства, який після захоплення частини регіону підтримав російських загарбників і добровільно пішов на співпрацю з ними. Зокрема, він запропонував окупантам використовувати його приватний будинок як казарму для проживання особового складу окупаційних угруповань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter