Чоловіку, який допомагав окупантам вивозити награбоване майно українців до окупованого Луганська, загрожує до 15 років ув’язнення

Дата: 11 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

На звільненій території Луганської області правоохоронці викрили колишнього працівника місцевого фермерського господарства, який після захоплення частини регіону підтримав російських загарбників і добровільно пішов на співпрацю з ними. Зокрема, він запропонував окупантам використовувати його приватний будинок як казарму для проживання особового складу окупаційних угруповань.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Так, у будинку чоловіка поселилися 14 російських військових, а також зробили ворожий склад зброї та боєприпасів. Для “розквартирування” інших окупантів підозрюваний повідомляв адреси місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну українській владі територію.

Також відомо, що на початку березня 2022 року росіяни обстріляли одне із селищ району, а потім вигнали людей з домівок. Після цього окупанти заходили в покинуті оселі та викрадали майно громадян. Награбовані речі вони передавали поплічнику, який доправляв їх до захопленого Луганська для продажу або передачі родичам окупантів, які там проживали. Звідти чоловік привозив військовим РФ горілку та цигарки.

Крім того, на власному автомобілі він перевозив російських командирів і трактором допомагав витягувати з бруду їхні бронетранспортери.

За співпрацю з загарбниками він отримав перепустку, яка дозволяла вільно пересуватись на тимчасово окупованій території Сходу України.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (надання військовим формуванням країни-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України). Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Чоловіку загрожує покарання до 15 років ув’язнення.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що у грудні у звільнених районах Миколаївської області правоохоронці викрили ще одну ймовірну пособницю російських окупантів. Підозрюваною є жителька Снігурівки, яка на початку повномасштабного вторгнення підтримала російських загарбників. Підозрювана визначала придатність будівель до “розквартирування” представників окупаційних угруповань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter