Поліція загубила частину речових доказів у справі одеських активістів

Дата: 24 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Нацполіція заявила, що загубила частину речових доказів у справі нападів на одеських активістів. 

Про це повідомив заступник голови Національної поліції – начальник Головного слідчого управління Віталій Невгад на останньому засіданні тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з розслідування нападу на Катерину Гандзюк, передає LB.ua.

Віталій Невгад

Невгад зазначив, що втрата речових доказів стосується трьох кримінальних проваджень. У відомстві вже провели службове розслідування та звільнили частину співробітників. 

“Так, такий факт (зникнення речових доказів) дійсно є. Щодо цієї ситуації було проведено службове розслідування. За результатами службового розслідування низку співробітників було звільнено з органів Національної поліції. Матеріали і висновки службового розслідування скеровані за територіальністю в ДБР (Державне бюро розслідувань), яке свого часу внесло інформацію до ЄРДР (Єдиний реєстр досудових розслідувань) і розпочало розслідування. Якщо буде встановлено, що дії співробітників поліції мають ознаки складу злочину, вони нестимуть кримінальну відповідальність”, – заявив Невгад. 

Як відомо, лише минулого року правозахисники зафіксували понад сотню нападів на громадських активістів. Громадські організації закликали екс-президента Петра Порошенка звільнити причетних до тиску на активістів чиновників з Харкова та Одеси. Згодом з такими ж вимогами активісти звернулись і до новообраного очільника держави. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter