Поліція розслідує напад на журналістку ICTV

Дата: 02 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Поліція відкрила провадження через перешкоджання професійній діяльності журналістки програми “Надзвичайні новини” каналу ICTV Юлії Гунько.

Про це повідомляє “Українська правда”.

У ніч із 28 на 29 вересня в Голосіївському районі п’яна компанія напала на журналістку “Надзвичайних новин” Гунько, коли та разом зі знімальною групою брала участь у нічному “рейді” на п’яних водіїв, організованому об’єднанням “Пітбуль”.

“Представники об’єднання й журналісти помітили п’яну компанію поруч із автомобілем, а коли один із чоловіків напідпитку сів за кермо, рушили за цим авто. Коли водій і його попутники вийшли з машини, почалася бійка. Чоловік і жінка напали на Юлію Гунько та її оператора”, – повідомляють журналісти.

Правоохоронці повідомили, що заяву журналістка написала лише через декілька днів після нападу.  

“Кілька чоловіків намагалися перешкоджати зйомкам, при цьому один із них пошкодив відеокамеру та вдарив журналістку”, – йдеться в повідомленні поліції.

За перешкоджання законній професійній діяльності журналістів загрожує штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Пізніше прокуратура повідомила, що провадження відкрили ще й за статтею щодо погроз або насильства стосовно журналіста.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter