Поліція обшукала авто з активістами, які їхали на суд у справі Гандзюк

Дата: 06 Червня 2019
A+ A- Підписатися

Поліція зупинила та обшукала авто з активістами, які їхали 6 червня з міста Дніпра в райцентр Покровськ, де мало відбутися оголошення вироку щодо п’ятьох виконавців нападу на Катерину Гандзюк.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомляє ініціатива “Хто замовив Катю Гандзюк?”.

“Поліція слідкувала за автомобілем, на якому з Дніпра їхали активісти на суд по справі убивства Катерини Гандзюк. Авто зупинили і затримали, також вилучили “на експертизу”, а фактично вкрали особисті речі”, вказується в повідомленні.

У активістів вилучили піротехнічні фаєри, газовий балончик, складаний ніж та два шумових (стартових) пістолети.

“Всі вилучені речі є законними, перебувають у вільному продажі та не є забороненими до перевезення. Особливо жваво шукали банер “AvakOFF”, який активісти виготовили на акцію два дні тому”,  додають активісти.

Зазначається, що місяць тому вже було виявлено факти стеження за дніпровськими активістами з боку керівництва карного розшуку міста. Також “були затримання і обшуки активістів, під час яких не виявили нічого незаконного”.

Як відомо, 4 червня Печерський суд Києва відправив під домашній арешт активіста громадської організації “Речовий доказ” Олексія Білковського, який 14 травня брав участь в акції “Обережно: токсичні” за відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Водночас, за словами адвоката Масі Найєма, під час розгляду запобіжного заходу не було надано доказів можливої провини його підзахисного.

9 лютого в київському аеропорту “Бориспіль” прикордонники затримали, а згодом відпустили одного із засновників ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” Назарія Кравченка, який повертався з Італії, де разом з іншими активістами проводив акцію під стінами вілли Авакова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter