Поетка Катерина Калитко припинила членство в НСПУ через гомофобну позицію обʼєднання

Дата: 17 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Українська письменниця, поетка, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко заявила про вихід з Національної спілки письменників України. Причиною цього є гомофобна позиція організації.

Про це Калитко повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Катерина Калитко. Фото: Настя Телікова

“Давно слід було з цим розвʼязатися. Власне, уже років двадцять не маю точок дотику зі спілкою й зберігала суто формальне членство лише з поваги до памʼяті прекрасного поета Київської школи Віктора Кордуна, який мене і рекомендував туди 2000 року”, – розповіла письменниця.

Вона підкреслила, що організація вже давно демонструє “середньовічне невігластво в розумінні сучасного світу”, і вказала, що гомофобна риторика обʼєднання – поза межею її розуміння.

Також Калитко розмістила фотографію заяви, яку вже надіслала рекомендованим листом до жовтого дому на Банковій.

“Прошу офіційно припинити моє членство у НСПУ у звʼязку з неприпустимою гомофобною риторикою з боку організації”, – йдеться в заяві.

Фото: Катерина Калитко

Також поетка попросила більше не асоціювати її з Національною спілкою письменників і не згадувати цю організацію в будь-яких її представленнях.

“Хто ходить редагувати вікіпедію, приберіть звідти згадку про НСПУ, будь ласка”, – підсумувала Катерина. 

Нагадаємо, що Національна спілка письменників України розкритикувала Національний музей мистецтв Ханенків і Одеський національний художній музей за те, що ті змінили свої логотипи в соціальних мережах на підтримку прайд-місяця. 

Так, у спілці вважають, що в такий спосіб музеї фактично виражають солідарність з ідеями ЛГБТ-спільноти, які вони вважають “антисімейними” та “антинаціоналістичними”.

У дописі також міститься посилання на матеріал під назвою “Як Музей Ханенків і Одеський музей перетворюються на закритий пропагандистський кластер”, опублікований в “Українській літературній газеті” з посиланням на портал руху “Всі разом!”, вже відомий своїми квірофобними заявами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter