Події, які сприяли окупації Криму, розслідуватиме тимчасова слідча комісія

Дата: 01 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Верховна Рада 1 лютого 2022 року ухвалила постанову про створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) для розслідування подій, які сприяли тимчасовій окупації Криму Росією.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Джерело: 24tv.ua

Рішення підтримали 229 народних депутатів. Згідно з ним у ТСК працюватимуть 10 нардепів: вісім зі “Слуги народу” – Єлизавета Богуцька, Андрій Задорожній, Юрій Здебський, Євгенія Кравчук, Людмила Марченко, Валерія Стернійчук, Сергій Швець та Ігор Копитін (голова ТСК). Заступником останнього обрали представника від ВО “Батьківщина” Григорія Немирю. Від “Опозиційного блоку – За життя” до складу ТСК увійшов Олег Волошин.

У пояснювальній записці йдеться, що основними завданнями ТСК є:

  • перевірка відомостей щодо фактів та осіб, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим;
  • перевірка ходу розслідування правоохоронними органами України фактів та кримінальних проваджень відносно осіб, які сприяли тимчасовій окупації АР Крим;
  • встановлення, збір інформації та отримання пояснень від осіб та/або підприємств, установ, організацій, центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, залучених до здійснення діяльності, яка пов’язана із колом питань, для розгляду яких утворено ТСК;
  • ініціювання питання про притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої законодавством України.

Російська Федерація окупувала Крим після блокади українських військових і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу. До учасників окупації застосовано санкції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter