“Почуй військову”: у Києві презентують фотовиставку, присвячену українським захисницям

Дата: 18 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Громадська організація “Землячки” організовує у столиці фотовиставку під назвою “Почуй військову”, присвячену українським захисницям. Усі матеріали експозиції команда підготувала під час поїздок до військовослужбовиць на фронт.

Про це “Землячки” повідомили на своїй сторінці в інстаграмі. 

“Приходьте, щоб побачити, почути й відчути очі, історії та ціну свободи. На виставці ви зможете переглянути світлини жінок, які стоять на варті нашої свободи, дізнатися більше про їхні життя і навіть почути їхні голоси”, – зазначили організатори.

Виставка триватиме з 23-го по 26 січня в просторі MacPaw Space (вул. Велика Васильківська, 100, навпроти костелу св. Миколая).

Часи роботи виставки:

  • 23–25 січня з 10:00 до 18:00;
  • 26 січня з 10:00 до 20:00.

Вхід на виставку вільний.

Нагадаємо, що за два роки кількість жінок у війську зросла на 12 тисяч. Станом на жовтень 2023 року службу проходили майже 43 тисячі військовослужбовиць.

Раніше контракт на проходження військової служби укладали жінки віком від 18 до 40 років, тоді як у чоловіків такого обмеження не було. Тепер від 18 до 60 років контрактниками можуть стати як чоловіки, так і жінки.

Щодо декретної відпустки, то тривалість, визначена в медичному висновку, зараховується до строку вислуги у військовому званні.

Крім того, зʼявилася можливість для здобуття військової освіти всіх рівнів. З 2019 року уряд України дозволив вступати до військових ліцеїв дівчатам.

Читайте також: Відсутність військової підготовки, “скляна стеля” і необхідність збиратися на війну за власні кошти: з чим стикаються жінки в армії та що робити?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter