Почався прийом документів від кандидатів до Громадської ради доброчесності

Дата: 04 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

У Вищу кваліфікаційну комісію суддів України (ВККСУ) розпочато прийом документів для участі у зборах представників громадських об’єднань з метою створення Громадської ради доброчесності.

Про це повідомляється на офіційному веб-сайті ВККСУ.

У комісії зазначають, що збори скликає голова комісії відповідно до ч. 10 ст. 87 Закону України “Про судоустрій і статус суддів” (далі – Закон).

Відповідно до ч. 13 ст. 87 Закону для участі у зборах громадські об’єднання у 15-денний строк з дня оприлюднення оголошення про скликання зборів представників громадських об’єднань (тобто до 19 жовтня включно) подають:

– заяву у довільній формі, підписану керівником громадського об’єднання, із зазначенням особи, уповноваженої представляти громадське об’єднання на зборах;

– копію статуту та виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців;

– копії звітів за результатами виконання проектів із залученням міжнародної технічної допомоги (за наявності);

– рекомендаційний лист від міжнародної організації з бездоганною репутацією про успішний досвід співпраці або від виконавця проекту міжнародної технічної допомоги;

– копії звітів за результатами фінансового аудиту не менше двох реалізованих проектів із залученням міжнародної технічної допомоги або копію звіту за результатами аудиту діяльності громадського об’єднання;

– біографічну довідку представника громадського об’єднання;

– біографічну довідку кандидата (кандидатів) до складу Громадської ради доброчесності, якого (яких) висуває громадське об’єднання, а також мотиваційний лист кандидата та декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, стосовно такого кандидата за його підписом.

Питання про відповідність громадського об’єднання вимогам для участі у зборах представників громадських об’єднань вирішує ВККСУ у 10-денний строк з дня отримання заяви та доданих до неї документів.

Згідно з Законом перелік громадських об’єднань, які відповідають вимогам для участі у зборах представників громадських об’єднань, копії поданих ними документів, а також перелік кандидатів до складу Громадської ради доброчесності буде оприлюднено на офіційному сайті ВККСУ.

Час і місце проведення зборів представників громадських об’єднань визначаються Головою ВККСУ. Головою Комісії буде направлено представникам громадських об’єднань відповідні запрошення для участі у зборах.

Про дату і місце проведення зборів буде повідомлено додатково. Стежте за оголошеннями на офіційному веб-сайті ВККСУ.

Нагадаємо, Громадська рада доброчесності утворюється з метою сприяння ВККСУ у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності для цілей кваліфікаційного оцінювання.

Відповідно до частини другої статті 87 Закону вона складається з 20 членів.

До завдань Ради входитимуть: збір, перевірка й аналіз інформації щодо судді, підготовка інформації та доповідь висновку на засіданні ВККСУ щодо кваліфікаційного оцінювання судді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter