Початок мовлення телеканалу для окупованих територій відклали на березень

Дата: 07 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Державний телеканал для тимчасово окупованих територій України має розпочати своє мовлення 1 березня поточного року. 

Про це розповів очільник Міністерства культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський, передає Інтерфакс-Україна.

Раніше у відомстві повідомляли, що телеканал має розпочати мовлення 15 лютого. Про причини відкладення запуску Бородянський нічого не розповів. 

“На сьогодні ми практично завершили переговори з усіма медіагрупами про надання цим каналом прем’єрного контенту. Зараз ми перебуваємо на етапі узгодження меморандуму з телевізійними групами. Плануємо вийти в ефір з 1 березня”, – наголосив він. 

Також, за словами очільника Мінкульту, вже оголосили конкурс на посаду керівника каналу, а найближчим часом чиновники планують затвердити назву медіа.

Нагадаємо, що наразі тимчасовою керівницею каналу є Олена Трибушна – колишня головна редакторка 24 каналу, а в минулому заступниця головного редактора видання “Новое время” та редакторка журналу “Кореспондент”.

Як відомо, про плани створити в Україні окремий російськомовний канал, який вестиме трансляцію на окуповані території, ще на початку серпня минулого року розповів відповідальний за інформаційну політику в Офісі президента Кирило Тимошенко. 

Згодом соціологічні опитування показали – 41,9% українців вважають, що створення телевізійного російськомовного каналу сприятиме інтеграції непідконтрольних уряду територій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter