Поблизу Дісней Ворлду в Орландо маршують групи неонацистів, розмахуючи прапорами зі свастикою

Дата: 04 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Цими вихідними в Орландо помітили кілька неонацистських груп, які вийшли на акції. Одна з груп опинилася прямо біля воріт Дісней Ворлду. Учасники акцій розмахували прапорами зі свастикою, маршуючи містом. Представники влади Флориди засудили ці заходи.

Про це пише The Mirror.

Фото: Getty Images

Колишній член Палати представників Флориди Карлос Гільєрмо Сміт відреагував на те, що демонстранти вітали одне одного вигуком “Хайль Гітлер!”.

“Флорида – наш дім, і я відмовляюся передавати його екстремістам. Ми повинні обʼєднатися проти антисемітизму, ксенофобії та фанатизму проти ЛГБТК, щоб повернути наш штат”, – сказав він.

Під час акції один з активістів сказав журналістці та колишній кандидатці до конгресу Лорі Лумер, що її слід “кинути в духовку”, після цього він продовжив вигукувати образи на її адресу.

Жінка засмутилася через поведінку учасників акції, але підтримала їхнє право на самовираження.

“Дуже ірраціональна поведінка. Але саме такі моменти нагадують нам, що саме для цього створили свободу слова. Вислови, з яким ви не погоджуєтеся, також є свободою слова”, – наголосила вона.

Учасники акції – “Криваве племʼя” та “Арійська мережа свободи” – групи прихильників так званої “білої раси”, які поділяють антисемітські, расистські й гомофобні погляди та маршують в одязі в стилі мілітарі, часто з важким озброєнням.

Групу “Криваве племʼя” заснував колишній морський піхотинець США Крістофер Полхаус, який був повʼязаний із заворушеннями 6 січня в Капітолії США у 2021 році.

А група “Арійська мережа свободи” тісно повʼязана з ку-клукс-кланом. Її заснувала донька колишнього лідера сумнозвісного расистського угруповання, відомого як Великий Дракон.

Нагадаємо, що перукарня Studio 8 Hair Lab у Траверс-Сіті, штат Мічиган, заявила, що не обслуговуватиме трансгендерних людей. Цю позицію підтвердила власниця закладу, порівнявши трансгендерних людей із тваринами та порадивши їм “знайти грумера”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter