П’яні поліцейські прострелили голову п’ятирічному хлопчику: їм оголосили про підозру

Дата: 03 Червня 2019
A+ A- Підписатися

Двом поліцейським з Київської області, які прострелили голову п’ятирічному хлопчику, повідомили про підозру за заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, вчинених за попередньою змовою групою осіб.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Київщини. 

П’ятирічний Кирило, якого підстрелили поліцейські

Інцидент стався в ніч на 1 червня. За інформацією слідства, працівники патрульної поліції в місті Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, а згодом вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках. Водночас мішені поліцейські розставили в місці, де могли перебувати люди. 

Під час стрільби один з правоохоронців поцілив у п’ятирічного хлопчика Кирила, влучивши йому в голову. Поранену дитину оперативно забрали до реанімації та прооперували. 

“О 12-й ночі його забрали на операцію, о 2:40 його мали з операції вивезти, а потім тільки через півтори години лікарі вийшли до нас. Усе, що вони можуть сказати, – це лише два слова: “Дуже тяжкий”. Черепна коробка повністю роздроблена. Куля відрикошетила, побила всю черепну коробку і застрягла в мозку. Її не можуть дістати, і вона, певно, там так і залишиться. Зробили трепанацію, прибрали всі ці кістки і повністю все повичищали” – розповіла бабуся хлопчика про його стан журналістам Громадського. 

Жінка зазначила, що поліцейські визнали свою провину, проте не можуть сказати, хто саме влучив у дитину. 

“Йде слідство. Начальник нашого райвідділу приїжджав до реанімації до нас і казав, що вони визнають вину, але вони такі п’яні, що вони не знають, хто це зробив. Вони були без свідомості п’яні. Просто розважалися. Однозначно вони будуть сидіти. Ми не допустимо, щоб вони вийшли під заставу чи щоб узагалі їх виправдали. Такого виправдання немає. Я ще розумію, якщо аварія. Але просто напитися і таке зробити…” – сказала бабуся пораненого хлопчика. 

Одразу після інциденту ДБР почало розслідування за фактом умисного заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, а прокуратура почала готувати клопотання про обрання поліцейським запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та усунення з обійманих посад.

Голова Нацполіції Сергій Князев також повідомив, що двоє підозрюваних у важкому пораненні 5-річного хлопчика в Переяслав-Хмельницькому – затримані поліцією спільно з Державне бюро розслідувань в порядку статті 208 КПК.

“Це поліцейські, які під час скоєного перебували поза службою, без табельної зброї, у стані алкогольного сп‘яніння. Наразі вони перебувають у відділку поліції, де з ними проводять першочергові слідчі дії. В подальшому усі зібрані докази та свідчення будуть передані за підслідністю в ДБР. Водночас ми перебуваємо на постійному контакті з батьками, і з боку поліції надамо усю посильну підтримку. Дитину вдалося транспортувати в Київ, де за її життя борються кращі лікарі держави”,написав Князев на своїй сторінці у Фейсбук. 

Водночас лікарі наголошують, що досі стан хлопчика залишається вкрай тяжким. 

“Згідно з медичними протоколами та стандартами НАТО, у дитини – бойова травма. Виконано повторне оперативне втручання: видалено гематому, частину черепа. Ця травма є такою, на яку реагують усі органи, також підключається поліорганна недостатність (вона дуже важко переноситься). Тяжкість травми така, що робити прогнози нерозумно. Ми максимально використовуємо усе, щоб врятувати життя дитині. Ми зробили максимальний обсяг оперативного втручання, зараз завдання — стабілізувати стан”, – повідомив “Укрінформ” головний лікар Київського міського центру дитячої нейрохірургії Олександр Гончарук

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter