П’яти екс-беркутівцям суд продовжив арешт ще на 60 діб

Дата: 03 Березня 2017
A+ A- Підписатися

Колегія суддів Святошинського районного суду Києва 2 березня задовольнила клопотання прокурорів і продовжила термін утримання під вартою п’ятьом колишнім бійцям “Беркута” ще на 60 діб.

Про це повідомляє “УНІАН“.

Згідно з ухваленим рішенням, Аброськін, Зінченко, Маринченко, Тамтура і Янішевський будуть перебувати в слідчому ізоляторі по 30 квітня включно.

Суд у своєму рішенні зазначив, що ризики перебування обвинувачених на волі не зникли, тому їм не можна змінити запобіжний захід на більш м’який і не пов’язаний з триманням під вартою, про що клопотав захист екс-беркутівців.

Як відомо, з 17 травня 2016 року в Святошинському суді розглядається справа щодо колишніх співробітників “Беркута” Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янишевського.

Їх обвинувачують у розстрілі активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. Колишні бійці спецпідрозділу “Беркут” не визнають власної вини за жодним з пунктів.

Усього вдалося ідентифікувати 25 правоохоронців, які стріляли на Інститутській, з них 20 перебувають у розшуку.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.

48 людей загинули в результаті розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 року. 80 осіб отримали поранення саме від обстрілів з боку “Беркуту”.

Усі злочини, скоєні під час Революції Гідності, умовно об’єднані в одну велику “Справу Майдану”, яка нараховує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter