Північна Ірландія дозволила одностатеві вінчання

Дата: 04 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

З 1 вересня в Північній Ірландії одностатеві пари можуть вінчатися в церкві.

Про це повідомляє видання Pink News.

Перші вінчання відбудуться вже у вересні-жовтні, адже для проведення церемонії пари повинні подати заявку, на розгляд якої потрібно 28 днів. Нововведення вже підтримав служитель церкви Всіх Душ у Белфасті преподобний Кріс Гадсон.

“Це чудова новина для пар, які хочуть відсвяткувати свій шлюб у церкві, обнявшись із сім’єю, друзями і любов’ю Бога. Я вже говорив з кількома парами, які чекали цього дня, щоб провести церковне вінчання, про яке вони так мріяли”, – заявив він. 

У жовтні минулого року в Північній Ірландії набрав чинності закон, який дозволяє аборти та одностатеві шлюби. Водночас активісти наголошують, що влада повинна дозволити ЛГБТ-людям автоматично переводити укладені раніше одностатеві партнерства в статус шлюбу, адже ця процедура вже доступна жителям країн Сполученого Королівства, окрім Північної Ірландії.

Нагадаємо, що одностатевим парам дозволяють укладати шлюб у 20 країнах світу. Першою такою країною стали Нідерланди. Там можуть реєструвати одностатеві шлюби з 1 квітня 2011 року. Одностатеві шлюби легалізовано, зокрема, у НімеччиніГреціїФінляндії, Швейцарії

Відомо, що досі ЛГБТ-українці не можуть спокійно жити у своїй країні, адже в більш ніж половини співгромадян вони викликають настороженість. За словами експертів, негативне сприйняття спричинене тим, що лише 4,9% опитаних мають серед своїх знайомих геїв, лесбійок, бісексуалів або трансґендерів.

ZMINA докладно розповідала про те, як ЛГБТ-українці стикаються з виявами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter