У Швейцарії легалізували одностатеві шлюби

Дата: 12 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Парламент Швейцарії дозволив укладати на території країни одностатеві шлюби.

Про це повідомляє DW.

На голосуванні в Національній раді Швейцарії розглядали два питання – щодо одностатевих шлюбів та дозволу лесбійкам зачинати дітей зі сперми донорів. У підсумку обидві ініціативи схвалили 132 голосами, 53 депутати виступили проти й ще 13 – утрималися. Ініціативу про легалізацію одностатевих шлюбів висунула партія “зелених” лібералів ще сім років тому.

Водночас після голосування в Національній раді Федерально-демократичний союз Швейцарії оголосив про намір провести референдум, щоби домогтися скасування рішення парламенту про легалізацію одностатевих шлюбів. 

Відомо, що з 2007 року у Швейцарії двоє людей однієї статі могли зареєструвати цивільне партнерство. За перші п’ять місяців дії закону швейцарці встигли укласти 1127 одностатевих цивільних партнерств. Водночас країна була однією з останніх у Західній Європі, де гомосексуали не могли укласти шлюб. 

Нагадаємо, що в семи країнах світу влада може вбити вас, якщо ви практикуєте гомосексуальні контакти. Також досі в 31 країні-члені ООН за те, що людина є представником ЛГБТ-спільноти, її можуть запроторити за ґрати на вісім років, ще у 26 країнах-членах Організації за гомосексуальність передбачено суворіші покарання. 

Як відомо, досі у своїй країні ЛГБТ-українці також стикаються з виявами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті.Так, наприклад, нещодавно в Житомирі група осіб зґвалтувала, пограбувала та катувала 19-річного трансґендерного хлопця. Однак поліція наразі розслідує справу лише за статтею “Грабіж”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter