Після удару росіян по багатоповерхівках у Запоріжжі зниклими безвісти вважають 15 людей

Дата: 07 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Після обстрілу російськими військовими 6 жовтня багатоповерхівок у Запоріжжі безвісти зниклими вважають 15 людей. До розбирання завалів, яке відбувається досі, вже долучились добровольці, колишні працівники ДСНС та ветерани пожежної охорони. 

Про це повідомили у ДСНС та секретар Запорізької міської ради Андрій Куртєв

Рятувальники другу добу, не припиняючи робіт вночі, спільно із комунальними службами продовжують розбирати конструкції на місцях ракетних ударів. 

До них долучились майже сотня добровольців, які раніше проходили навчання як члени добровільних формувань цивільного захисту.

 
 

Місцева влада закликає містян долучитися до ліквідації наслідків ворожих прильотів. 7 жовтня небайдужі могли пройти спеціальний інструктаж від служби надзвичайних ситуацій біля Фонтану життя на площі Маяковського.

“Багато хто з вас хотів учора допомогти нашим рятувальникам та комунальникам ліквідовувати наслідки прильотів. Сьогодні у вас є така можливість. Комунальники працюють на місцях з самого ранку, але їм не вистачає людей”, – каже Куртєв. 

У пошкоджених будинках, там де вже є така можливість, комунальники продовжують склити вікна або закривають їх плитами OSB і плівкою. 

Наразі з-під завалів вдалось врятувати 21 людину. Також відомо про щонайменше 12 загиблих. Ще 13 людей опинились у лікарні. 

Вдень 7 жовтня росіяни знову обстріляли Запоріжжя: близько десятої години ранку ворожа ракета впала біля багатоповерхівки, де поранило людину. 

Нагадаємо, що окупанти на Запоріжжі депортували двох жінок: в однієї у телефоні знайшли програму для онлайн-навчання в українській школі, в іншої – одяг з патріотичним принтом. Жінки були вимушені пішки прямувати на підконтрольну Україні територію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter