Депортували за патріотичну футболку та навчання за українською програмою: окупанти змусили двох жінок пішки йти до Запоріжжя

Дата: 07 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

З тимчасово окупованого Мелітополя російські військові депортували двох жінок. В однієї з них у телефоні знайшли програму для онлайн-навчання в українській школі, в іншої – одяг з патріотичним принтом. Жінки були вимушені пішки прямувати на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

Фото: Meta

“Окупанти продовжують карати тих, хто проти псевдореферендуму та не підтримує РФ. Зокрема, застосовують так звану “депортацію”. В однієї жінки знайшли в телефоні програму для навчання дитини онлайн в українській школі, вивезли її до Василівки, до останнього блокпосту, і сказали, що вона депортована”, – сказав Федоров.

Крім того, в іншої жінки знайшли футболку з прапором України й також депортували, змусивши пішки йти до Запоріжжя. 

“Залякують людей. Просто вивозять, зачитують якесь рішення гауляйтерів”, – додав міський голова.

Водночас мер Мелітополя уточнив, що найбільше від терору російських окупантів потерпають мелітопольські чоловіки. Їх фактично “відловлюють”, щоб зібрати інформацію про них для майбутньої мобілізації.

Нагадаємо, що 3 жовтня з тимчасово окупованої території Запорізької області російські військові депортували місцеву мешканку. Її звинуватили в “патріотизмі”, а як доказ навели фотографію її листування. У ньому вона, наприклад, бажає співрозмовнику “вперед до перемоги”, називає окупантів  “дебілами”, а людей, які пішли на співпрацю з росіянами, “убогими, яким дали по 5 тисяч рублів”. Про подальшу долю депортованої нічого не відомо. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter