Після удару по терміналу “Нової пошти” у відділеннях вирішили встановити “капсули безпеки”

Дата: 24 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Оператор “Нова пошта” після удару окупантів по терміналу на Харківщині, що спричинив жертви, вирішив переглянути режим роботи терміналів у найнебезпечніших регіонах та облаштувати в них “капсули безпеки”.

Про це повідомив співвласник компанії В’ячеслав Климов в інтервʼю “Бабелю”.

Фото: Reuters

“Не можу зараз сказати, що саме ми вирішили, але в режимі роботи терміналів зміни будуть точно, особливо в таких зонах, як Харків, бо там уже є певна статистика прильотів”, – сказав він.

За словами Климова, компанія розглядає можливість зробити в терміналах щось на кшталт “ізраїльських капсул” у житлових будинках.

“Вони потрібні саме для випадків, коли немає часу навіть для того, щоб добігти до укриття”, – пояснив він.

Компанія вже має певний досвід у їхньому використанні, адже в деяких відділеннях у Харкові та Миколаєві були встановлені подібні залізобетонні капсули, які захищають і працівників, і клієнтів.

Співвласник додав, що віднині компанія ретельніше контролюватиме, щоб під час повітряної тривоги відділення не працювали, особливо в містах, до яких швидко долітають балістичні ракети.

Нагадаємо, що ввечері 21 жовтня війська РФ вдарили ракетою С-300 по терміналу логістичної компанії “Нова пошта” в селі Коротич на Харківщині. Внаслідок обстрілу загинули шестеро людей.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter