Після обшуку будинку кримського татарина Ібрагімова в Євпаторії російські силовики вивезли його синів у невідомому напрямку

Дата: 22 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Російські силовики завершили обшук у будинку Алі Ібрагімова в Євпаторії. Двох його старших синів Мустафу та Абдулу Ібрагімових вивезли в невідомому напрямку.

Про це інформує громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

 

Крім обшуку в будинку, російські силовики також проводять “слідчі дії” в магазині, що належить Ібрагімовим.

За словами адвоката Едема Семедляєва, російські силовики не допустили його на обшук у будинок. Він назвав це “порушенням чинного законодавства”.

“Прибувши на місце, я спробував увійти до свого довірителя, проте співробітники правоохоронних органів у грубій формі мене не пропустили. Мене попросили очікувати. Це є порушенням закону, оскільки громадянин має право на кваліфіковану юридичну допомогу. Це також є перешкодою моїй професійній діяльності”, – пояснив Семедляєв.

Він також зазначив, що звернеться до “прокуратури Криму”, щоб домогтися визнання незаконності всіх дій окупаційних силовиків під час цього обшуку.

“Я напишу скаргу в прокуратуру Криму про перешкоджання моїй професійній діяльності для того, щоб надалі визнати всі дії співробітників (поліції. – Ред.) незаконними”, – додав він.

 

Нагадаємо вранці 22 липня російські силовики розпочали обшук у будинку 57-річного Алі Ібрагімова і його 27-річного сина Мустафи. Пізніше до будинку Алі Ібрагімова під’їхала швидка допомога. Російські силові відомства обшук поки не коментували публічно. 

Водночас Прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя почала кримінальне провадження за фактом цього обшуку російських силовиків.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй фейсбук-сторінці закликала міжнародну спільноту відреагувати на дії російських силовиків у Євпаторії.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав цей обшук “особливою формою залякування кримських татар” та “нехтуванням елементарними правами людини”.

Фото: Кримська солідарність

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter