Після намазу біля мечеті на околицях Сімферополя окупанти затримують для перевірки вірян

Дата: 20 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Силовики незаконних Росгвардії та “центру з протидії екстремізму” перевіряють людей, які виходять після п’ятничного намазу в одній із мечетей на околиці Сімферополя. Деяких просять затриматися. Їхній правовий статус поки що не відомий.

Про це інформує правозахисна ініціатива “Трибунал. Кримський епізод”

Кримські правозахисники назвали масові перевірки неспровокованими та вважають затримання з боку росіян такими, що порушують права та свободи місцевих громадян. Вони вважають, що затримання осіб після релігійного обряду вказує на переслідування людей, об’єднаних за релігійною ознакою. 

Нагадаємо, за останніми даними Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, Росія незаконно ув’язнила 186 громадян України. 123 із них – представники корінного кримськотатарського народу. Із загальної кількості політв’язнів 30 – арештовані, 138 – ув’язнені, 18 – без статусу.

Як відомо, правозахисна спільнота в Україні переконана, що деокупація Криму припинить систематичні грубі порушення прав людини на півострові з боку Російської Федерації. Для цього вони закликають країни підтримати Україну своєчасним постачанням зброї та військовим обладнанням у достатній кількості.

Раніше заступник голови МЗС України Андрій Мельник заявив, що Україна повинна негайно отримати в 10 разів більшу військову допомогу, ніж вона отримала від союзників дотепер, щоб завершити війну цього року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter