Після деокупації Крим стане одним з найкращих курортів Європи – Шмигаль

Дата: 23 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

В Криму, коли він повернеться до України, є можливість стати одним з найкращих курортів у Європі.

Про це під час презентації учасникам саміту Кримської платформи Стратегії відновлення Криму після його деокупації, яка є складовою частиною загальної стратегії післявоєнного відновлення України, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Прем’єр-міністр України заявив, що орієнтовні втрати України від тимчасової окупації Росією Криму сягають 118 млрд доларів. 

“Після деокупації Криму його розвиток стане невіддільною частиною Плану відновлення України. Перетворити Крим на квітучий сад – це чітка та зрозуміла стратегія в межах розвитку європейської України. Основні напрями розвитку українського півострова: розбудова нових транспортних шляхів, інтеграція в європейську енергомережу ENTSO-E, створення інфраструктури відпочинку цілий рік, відродження культових фестивалів, розвиток екосистеми зрошення та державні проєкти у сфері підтримки історичних осередків виробництва вин. Потенціал Криму – це можливість стати одним з найкращих курортів у Європі”, – сказав Шмигаль.

Він пояснив, що розбудова півострова відбуватиметься в межах європейського курсу Green Deal, що є одним із ключових принципів Плану відновлення України. Йдеться про запровадження сучасних екологічних та кліматичних стандартів для підприємств Криму, повернення природоохоронного статусу важливим екосистемам, відновлення родючості ґрунтів.

Шмигаль  також запевнив, що Крим стане частиною європейського транспортного простору після створення потужного авіахабу та розбудови автошляхів.

Під час другого саміту Кримської платформи президент Володимир Зеленський запевнив, що Крим разом з Україною стане частиною Євросоюзу.

 

Нагадаємо, 23 серпня в онлайн-форматі відбувся другий саміт міжнародної Кримської платформи.

“Кримська платформа” – це ініційований Україною міжнародний консультаційно-координаційний формат, спрямований на підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповідь на зростання загроз безпеці, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини і захисту жертв російського режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

У другому саміті Україна, зокрема, збільшила кількість учасників платформи та розширила географію участі в Кримській платформі завдяки країнам Африканського континенту та іншого боку Атлантики. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter