Підвищення “мінімалки” не спричинить додаткової інфляції – Мінфін

Дата: 31 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

Підвищення мінімальної заробітної плати в Україні відбудеться без додаткової інфляції, запевняє міністр економіки Олександр Данилюк.

“Не буде інфляції (більшої, ніж прогнозується – ІФ)… Це рішення (про підвищення мінімальної заробітної плати – ІФ) не впливатиме на інфляцію наступного року”, – сказав Данилюк у неділю ввечері в ефірі телеканалу “1+1”, передає “Інтерфакс-Україна”.

Відповідаючи на запитання про те, звідки уряд братиме кошти для виплати підвищеної мінімальної зарплати, він пояснив, що цей процес відбуватиметься за рахунок детінізації економіки.

“Необхідно розуміти, звідки йтимуть кошти. Ці кошти нині перебувають у “тіні”, їх виплачують у конвертах. І ці кошти легалізуються, увійдуть до системи як білі зарплати і як податки, а це означає, що додаткової грошової маси не буде”, – сказав він.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр і президент України Петро Порошенко анонсували підвищення мінімальної заробітної плати в Україні з 1 січня 2017 року до 3,2 тис. грн.

Водночас у прийнятому парламентом у першому читанні проекті держбюджету-2017 було заплановано зростання мінімальної зарплати до 1 тис. 762 грн на 1 грудня 2017 року з 1,6 тис. грн на 1 грудня 2016 року. Розмір прожиткового мінімуму було закладено на рівні 1 тис. 544 грн, у травні наступного року він мав підвищитися до 1 тис. 684 грн і в грудні – до 1 тис. 762 грн.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter