Підприємство для утилізації медичних відходів з Київщини скидало шприці та люмінесцентні лампи просто неба

Дата: 30 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили на Київщині зловмисників, яких підозрюють у забрудненні довкілля медичними відходами. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генпрокурора

Угруповання, яке діяло під прикриттям підприємства з утилізації, протягом минулого та поточного років збирало, зокрема, пробірки з кров’ю та іншими біологічними рідинами, медичні рукавички, шприци, голки, бинти та люмінесцентні лампи. Загалом зловмисники отримали понад 6 тисяч тонн відходів, які замість спалювання кидали просто неба на Київщині, Миколаївщині та Львівщині.

До діяльності виявилися причетними директор підприємства та четверо його спільників. 

У квітні 2021-го ліцензію на операції у сфері поводження з небезпечними відходами в ділків анулювали, однак вони продовжували укладати договори про утилізацію та отримали в такий спосіб понад пів мільйона гривень від клієнтів. 

Директору підприємства разом зі спільниками закидають порушення санітарних правил і норм, а окремо керівнику висунули підозру ще й за статтею щодо заволодіння майном у великих розмірах. За скоєне їм загрожує ув’язнення на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років. 

Нагадаємо, що Україна є однією з лідерок у списку країн з найбільшим обсягом сміття на одного жителя, бо рівень перероблення відходів становить лише 3,2%. Велику частку відходів становлять тверді побутові та сільськогосподарські відходи, а саме сміття, вироблене в господарствах, відходи збору, добрива з полів та пестициди.

Україна також входить до десятки з найвищими показниками смертності від хвороб, які провокує забруднене довкілля.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter