Підозрюваний у смертельній стрілянині біля курдського культурного центру в Парижі зізнався, що “хотів убивати мігрантів”

Дата: 25 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

69-річний чоловік, якого підозрюють у нападі на курдський культурний центр у Парижі та вбивстві двох людей, заявив поліції, що має “патологічну ненависть до іноземців” і тому він “хотів убивати мігрантів”.

Про це пише Le Parisien.

Фото: Associated Press

Як повідомили в прокуратурі Парижа, підозрюваний зізнався, що у 2016 році став жертвою крадіжки зі зломом. Після інциденту він “бажав убивати мігрантів“. 

Правоохоронці встановили, що чоловік ніколи не виявляв інтересу чи ненависті до курдів. Результати обшуків та огляд комп’ютера показали, що він не був пов’язаний з екстремістською ідеологією.

Підозрюваний розповів, що зранку 23 грудня спочатку поїхав до міста Сен-Дені, в 9 км від Парижа, “озброєний, щоб вбивати іноземців“. Він не став втілювати свій задум “з огляду на невелику кількість присутніх і те, що його одяг заважав йому легко перезаряджати зброю“.

Чоловік повернувся до Парижа та напав на курдський культурний центр. Як пояснив фігурант, він був злий на курдів, бо вони”брали полонених під час боротьби з ІДІЛ, замість того, щоб вбивати їх“.

24 грудня підозрюваного зняли з поліцейського утримання за станом здоров’я, адже він описав себе як “депресивного” і “схильного до самогубства”. Після цього чоловіка доставили у психіатричний лазарет штаб-квартири поліції.

Нагадаємо, 23 грудня, у пʼятницю, у центрі Парижа пролунали постріли. Біля курдського культурного центру на вулиці д’Енжен озброєний чоловік застрелив двох людей і ще чотирьох поранив. Згодом один поранений помер від отриманих травм. Стан здоров’я ще одного лишається критичним. Посадовці вважають, що затриманий зробив це через расизм щодо курдів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter