Підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон перевезли до іншого СІЗО

Дата: 21 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

18-річного В’ячеслава Зінченка, підозрюваного у вбивстві мовознавиці та колишньої депутатки Ірини Фаріон, перевели до іншого ізолятора.

Про це повідомляє видання “Українські Новини” з посиланням на судові матеріали.

Фото: Getty Images

Так, 31 липня Галицький районний суд Львова задовольнив клопотання слідчого про переведення Зінченка з державної установи “Львівська установа виконання покарань (№19)” до Ізолятора тимчасового тримання №4 ГУНП у Львівській області, щоб гарантувати його особисту охорону. Наразі слідство і суд не виявили прямих загроз життю та здоровʼю підозрюваного.

Раніше адвокат Зінченка вимагав порушення провадження проти доньки Ірини Фаріон, стверджуючи, що вона погрожувала його клієнту під час судового засідання, на якому обирали запобіжний захід. Адвокат надав відео із соцмереж як доказ.

Представниця Львівської поліції заявила, що під час перевірки загроз життю та здоров’ю Зінченка не виявили, а донька Фаріон, перебуваючи в “підвищеному психоемоційному стані”, лише запитувала підозрюваного про причини вбивства матері. За її словами, після цього Зінченко “демонстративно” показав їй язика, що викликало в неї обурення і призвело до суперечки, без явних погроз.

Тож суд відмовив адвокату Зінченка в задоволенні його скарги, але він ще має можливість оскаржити це рішення в апеляційному порядку.

Нагадаємо, що в Ірину Фаріон 19 липня 2024 року стріляли поблизу її будинку в одному з житлових районів Львова. Жінку оперативно доставили до лікарні, втім медики не змогли її врятувати. 

18-річного підозрюваного затримали 25 липня. Йому оголосили про підозру за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України – “Умисне вбивство”. Санкція статті – до 15 років позбавлення волі. 

Слідчі розглядають кілька версій убивства, серед яких і ті, що пов’язані з Росією. 

Правоохоронці вважають, що жертвами злочину також могли стати інші політики чи держслужбовці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter