Підозрюваного у вбивстві доброволиці Окуєвої залишили під вартою

Дата: 03 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Апеляційний суд Києва залишив під вартою на два місяці без можливості внесення застави підозрюваного у вбивстві доброволиці Аміни Окуєвої Ігоря Редькіна.

Про це повідомляє Громадське. 

Захист чоловіка на засіданні наголошував на необґрунтованості підозри, заявляв про відсутність доказів того, що експерт під час дослідження зброї мав доступ до ствольної коробки автомата.

Також, за словами захисту, є сумніви щодо того, що смертельні поранення Окуєвій було завдано саме зі зброї калібру 7,62. Також захист наголошував на міцних соціальних зв’язках підозрюваного та його поганому самопочутті. 

Прокуратура просила долучити лист від Міграційної служби України про підроблений український паспорт підозрюваного. Суд відмовив у зв’язку з тим, що документи не надали суду першої інстанції.

Також прокуратура просила залишити Редькіна під вартою. Прокурор Юлія Дядюк наголошувала на ризиках втечі підозрюваного, знищенні речових доказів, тиску на інших фігурантів, адже на зброї знайшли ще дві ДНК. 

Сам Редькін підтримав своїх захисників та спростував інформацію слідства про підроблене громадянство України:

“Я в Україні проживаю з 98-го року. Мав документи, як і всі”.

Нагадаємо, що поліцейські спільно з прокуратурою Київської області затримали учасників злочинної організації, які виконували замовні вбивства. Їх, зокрема, звинувачують у вбивстві чеченської доброволиці Аміни Окуєвої в жовтні 2017 року та замаху на вбивство Адама Осмаєва. Згодом силовики затримали ще одного члена групи – Андрія Кравченка. 

За словами голови Нацполіції Ігоря Клименка, до складу злочинної групи загалом входило сім осіб. Частину з них за підозрою у двох убивствах затримали ще у вересні минулого року, а 12 січня правоохоронці затримали саме організатора вбивства Окуєвої.

Як відомо, в жовтні 2017 року в селищі Глеваха під Києвом унаслідок обстрілу загинула Аміна Окуєва. Тоді її чоловік Адам Осмаєв дістав поранення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter