Підозрюваного в справі вбивства журналістки на Мальті помилували в обмін на свідчення

Дата: 26 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Підозрюваного в посередництві між замовниками, виконавцями та співучасниками вбивства журналістки-розслідувачки Дафни Каруани Галіції помилували в обмін на свідчення в суді. 

Про це повідомляє “Європейська правда”.

Дафна Каруана Галіція

Згідно із судовими даними, Мельвін Теума, якого затримали правоохоронці ще минулого тижня, – водій таксі з Біркіркари, який раніше був причетний до незаконного отримання кредитів. Слідчі кажуть, що він проводив нелегальну лотерею, яка проходила паралельно з офіційною національною лотереєю. Чоловік просив імунітет за всі минулі злочини, перш ніж давати свідчення.

Помилування для Теуми підписав прем’єр-міністр Мальти Джозеф Мускат. Однак, як зазначають журналісти, імунітет чоловікові нададуть за виконання низки умов, які потребують всебічної співпраці підозрюваного. Також помилування можуть відкликати, якщо Тума не дотримуватиметься домовленостей із прокуратурою.

Нагадаємо, 16 жовтня 2017 року на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафна Каруана Галіція, яка розслідувала корупційні злочини в межах проєкту Panama Papers та звинувачувала в корупції мальтійського прем’єр-міністра.

Журналістка розслідувала можливу причетність мальтійських партій до лівійсько-італійської афери з контрабанди дизпалива. Син журналістки Метью Галіція звинуватив у її смерті “мафіозну державу”.

Троє синів Дафни Каруани Галіції вимагають відставки прем’єр-міністра Мальти Джозефа Муската.

У грудні 2017 року прокуратура Мальти висунула звинувачення трьом особам, яких підозрюють у вбивстві журналістки Дафни Каруани Галіції.

Брати Альфред та Джордж Діджіоргіо, а також Вінс Мускат не визнали себе винними у вбивстві журналістки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter