Підозрюваного в розстрілах майданівців спецпризначенця відпустили під особисте зобов’язання

Дата: 17 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Суд відпустив під особисте зобов’язання колишнього бійця спецпідрозділу Внутрішніх військ МВС України “Омега” Володимира Косенка, якого підозрюють у перевищенні влади та службових повноважень, а також замаху на умисне вбивство та вбивство.

Про це повідомила адвокатка Євгенія Закревська. 

#ВбивствоУшневичаВідмовили в задоволенні клопотання прокурора Земского про продовження підозрюваному у вбивстві Олега…

Опубліковано Евгенією Закревською Четвер, 16 квітня 2020 р.

За словами Закревської, колишнього спецпризначенця підозрюють у вбивстві Олега Ушневича і пораненні Віталія Гукова. Особисте зобов’язання вимагає від Косенка виконувати процесуальні обов’язки, утриматися від спілкування зі свідками й підозрюваними, а також повідомляти про зміну місця проживання і роботи. Закревська додала, що на колишнього бійця спецпідрозділу “Омега” не надягли електронного браслета. 

Нагадаємо, що всього під час Євромайдану постраждали дві з половиною тисячі людей, 104 з них загинули. 48 осіб загинули внаслідок розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 року. 80 людей дістали поранення саме від обстрілів з боку “Беркуту”. Усі злочини, скоєні під час Революції гідності, умовно об’єднано в одну велику “справу Майдану”, яка налічує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують убивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

Як відомо, на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальності. Нещодавно й правозахисна організація Amnesty International зафіксувала сповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter