Підозру отримав мешканець Донеччини, який може бути причетний до масових викрадень на Херсонщині

Дата: 09 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в колабораційній діяльності повідомили мешканцю Донеччини, який може бути причетний до викрадень людей під час окупації Херсонщини. 

Про це розповіли в СБУ. 

Фото: Миротворець

Особу підозрюваного слідчі не приховують – це Сергій Берьозін

Правоохоронці кажуть, що у 2014 році він вступив до лав російських терористів на Донеччині. Тоді росіяни призначили керувати його так званим “Ясинуватським міськвідділом МВС” в окупованому місті.

Вже після початку повномасштабного російського вторгнення чоловік  отримав “підвищення” та очолив створене росіянами так зване “Чаплинське районне відділення Каховського райвідділу поліції РФ”. На посаді він нібито особисто віддає накази викрадати місцевих та тримати їх у російських катівнях. 

“У застінках людей піддають жорстоким тортурам і таким чином намагаються зламати в них спротив та схилити до співпраці з російськими загарбниками”, – кажуть слідчі. 

Санкція інкримінованої Берьозіну статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років. Також у засудженого можуть конфіскувати майно. 

Нагадаємо, що за катування сотень людей у Херсоні заочно судитимуть начальника Росгвардії та трьох його підлеглих. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter