Підозру оголосили “слідчому” російських бойовиків, який фабрикував у полоні справу на “Тайру”

Дата: 20 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозри оголосили двом поплічникам російських військових з окупованих територій Донеччини, один з яких фабрикував справу щодо тоді полоненої парамедикині Юлії Паєвської з позивним “Тайра”. 

Про це розповіли у СБУ. 

Юлія Паєвська

Слідчі називають прізвище та ініціали підозрюваного, за якими можна знайти підозру на Микиту Царенка.

Есбівці кажуть, що він мешкав у Харкові й після того, як здобув юридичну освіту, поїхав на окуповану Донеччину. Торік він запропонував допомогу російським окупантам й на посаді “слідчого генеральної прокуратури” фабрикував обвинувачення щодо Паєвської. 

“Він намагався “пришити” потерпілій “розстрільну статтю” за надання меддопомоги пораненим та евакуацію з міста дітей та жінок”, – кажуть у СБУ. 

Ще однією фігуранткою виявилась мешканка Донецька, експосадовиця розформованої міліції, яка ще у 2014 році підтримала терористів на Сході України. На посаді “старшої інспекторки управління автомобільної інспекції” у бойовиків вона обшукувала авто донеччан та примушувала місцевих водіїв “перереєстровувати” транспортні засоби на російські номери.

Царенку закидають державну зраду, а другій підозрюваній —  колабораційну діяльність, а також участь у терористичній групі чи терористичній організації. 

Нагадаємо, що “Тайру” звільнили з полону 17 червня минулого року. Після повернення вона розповідала про те, як витримати психологічний тиск у неволі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter