Справа Майдану: підозрюваний в озброєнні “тітушок” Заворотний таки вийшов на волю

Дата: 27 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

У четвер, 27 квітня, о 24:00 годині з Лук’янівського СІЗО Києва відпустили Ростислава Заворотного – одного з обвинувачених у справі про передачу зброї “тітушкам” під час подій Революції Гідності.

Ростислав Заворотний

Про це повідомляє “5 канал”.

“Сьогодні закінчується строк тримання його під вартою. Він нікуди не збирається тікати. Поїде додому, до родини, а завтра вранці буде в суді”, – запевняв у четвер, 27 квітня, адвокат обвинуваченого Сергій Войченко.

Активіст Національного корпусу Юрій має іншу думку: “Беркутівці, яких нещодавно випустили, клялися, божилися, плакали, – як тільки отримали шанс поїхати, одразу ним скористалися. Я думаю, він поїде в Росію і там отримає політичний притулок”.

За версією слідства, Заворотний разом з трьома колишніми міліціонерами в ніч проти 21 лютого 2014 року отримав зі складів МВС і передав молодикам більше 100 автоматів Калашникова і 50 тис. боєприпасів для них.

Останні три дні Шевченківський суд Києва так і не спромігся розглянути питання щодо обрання йому подальшого запобіжного заходу, оскільки захисники Заворотного постійно клопотали про відвід суддів. Цим, на думку обвинувачення, умисно затягували справу, аби дати можливість своєму підзахисному вийти з-за ґрат.

Нагадаємо, напередодні адвокат Небесної сотні Павло Дикань заявляв, що Ростислава Заворотного можуть звільнити з-під варти у ніч на 28 квітня, оскільки судді затягують цю справу і по колу перекладають відповідальність один на одного, щоб не розглядати її. Дикань також нагадав, що один раз суд уже випускав Заворотного, але потім знову обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

27 квітня організація “Євромайдан SOS” виступила з відкритим зверненням до адміністрації президента України, керівництва Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Ради суддів та Вищої Ради правосуддя щодо обґрунтованих пояснень цієї ситуації.

У зверненні правозахисники заявляють про існування в Україні налагодженої системи уникнення відповідальності обвинувачених у злочинах під час Євромайдану і вимагає від представників владних органів пояснень з цього приводу.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter