Підконтрольний Росії “суд” у Криму оштрафував настоятеля ПЦУ з Білогірського району

Дата: 24 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Настоятеля монастиря Святого Димитрія Солунського Православної Церкви України архімандрита Даміана оштрафував на 15 тисяч рублів так званий “Білогірський районний суд Криму”. 

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Фото: з відкритих джерел

Адвокат архімандрита Даміана Сергій Заєць повідомив, що священника оштрафували за статтею 5.26 Кодексу про адміністративні правопорушення Росії (незаконна місіонерська діяльність). Настоятель храму сказав, що не згоден із висунутим йому “правопорушенням”.

Судове рішення буде оскаржено, однак якщо воно залишиться чинним, то це означатиме непряму заборону на богослужіння в храмі ПЦУ в с. Балки Білогірського району. Точніше, що кожна спроба богослужіння може коштувати до 50 тис. рублів“, – зазначив захисник архімандрита Даміана.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова засудила рішення підконтрольного Кремлю “суду”.

Засуджую рішення так званого “Білогірського районного суду”, спрямоване на залякування парафіян Православної церкви України в тимчасово окупованому Криму. Вироки і переслідування за релігійними переконаннями представників Православної церкви України є порушенням статті 9 Європейської конвенції з прав людини, яка гарантує кожному право на свободу думки, совісті та релігії“, – написала Омбудсман у фейсбуці.

За її даними, нині в Криму із 49 релігійних організацій Православної церкви України залишилось 5.

Зменшилася й кількість священнослужителів з 22 до 4. Десятки храмів, молитовних будинків і місць богослужіння захоплені та перебувають під контролем окупаційної адміністрації РФ. Закликаю міжнародну спільноту рішуче відреагувати на злочинні дії країни-окупанти, які мають на меті знищення Православної церкви України та переслідування її вірян“, – зазначила Денісова.

Нагадаємо, у Білогірському районі Криму російські силовики увірвалися до храму Кримської єпархії Православної церкви України та зірвали богослужіння. Окупанти заборонили проводити службу, а всіх присутніх змусили вийти на подвір’я і почали складати протоколи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter