Підконтрольний Росії суд у Криму відхилив апеляційні скарги Умерова

Дата: 13 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму підконтрольний Кремлю “Верховний суд” відхилив всі три апеляційні скарги заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Про це повідомляє в Твіттері його адвокат Микола Полозов.

Таким чином Умерову відмовлено в апеляції відносно порушення кримінальної справи, про незаконне переведення його в психіатричний стаціонар і щодо скасування підписки про нерозголошення, даної заступником голови Меджлісу.

Раніше на своїй сторінці в Facebook дочка Айше Умерова відзначала, що суд з фантастичною швидкістю приймає рішення щодо заяв Умерова:

“Перше засідання закінчилося. Апеляція на постанову суду про порушення кримінальної справи проти Ільмі Умеров очікувано не задоволена”, – написала вона.

“Наступне засідання через 10 хвилин, а за цей час суд розглядає ще чиюсь скаргу – конвеєр прямо…”, – додає Айше.

Як відомо, 12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст. 280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

Умерова взяли на підписку про невиїзд.

21 липня районний суд Сімферополя відмовив йому в задоволенні скарги на постанову про порушення проти нього кримінальної справи.

11 серпня Умерову в залі суду стало зле. Лікарі госпіталізували його з підозрою на інфаркт. Після цього підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

7 вересня Умерова відпустили з психіатричної лікарні в Сімферополі, де він протягом трьох тижнів проходив примусову психіатричну експертизу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter