Під Сімферополем після обшуку увезли на допит кримського татарина Ізетова

Дата: 11 Травня 2017
A+ A- Підписатися

В анексованому Криму силовики провели обшук у кримського татарина Різи Ізетова, після чого забрали до незаконного “Центру з протидії екстремізму” на допит. Усе це сталося в селі Строгоновка на східній околиці Сімферопольського району.

Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк у Facebook.

За його словами, обшук тривав із 6:15 до 9 ранку 11 травня.

“Різу повезли, адвокат їде за ним”, – написав Наумлюк.

“За інформацією сусідів, обшук почався на початку 7-ї ранку. Різу після обшуку вивели не в наручниках, посадили в автомобіль і повезли. Одразу ж зняли оточення, перекривали всі під’їзди до будинку”, – написав Наумлюк.

“У будинку речі не розкидано. На столі два старі, очевидно неробочих, телефони. Книги вийнято з шафи й акуратно складено стопками. Комп’ютерний стіл порожній. Більше слідів обшуку немає”, – додав він.

Це вже четверта “зустріч” силовиків із Ізетовим. 4 червня 2015 року його затримали, але відпустили, 21 лютого 2017 року його затримали й арештували на 5 діб за те, що прийшов висвітлювати затримання Марлена Мустафаєва у Кам’янці, а 30 березня його затримали за те, що прийшов підтримати активіста Ремзі Бекірова, допитали й відпустили.

Адвокат Еміль Курбедінов зазначив, що репресії проти кримськотатарських громадських активістів, кримських мусульман і представників корінного народу Криму тривають.

“Він (Ізетов – ред.) просто не боїться говорити те, що думає, розповідати про порушення прав, має принципову політичну позицію й приходить до сусіда, співвітчизника, коли в нього біда! Різа Ізетов нещодавно вже відсидів адмінарешт за мирні збори!”, – написав він.

Пізніше Антон Наумлюк написав, що Різу Ізетова  відпустили. Обшук і допит проводилися з приводу зниклого у 2016 році Меметова, який підозрюється в участі в незаконному бандформуванні. Ізетов відповідати на запитання слідчого відмовився, адвоката до нього так і не пустили. Під час обшуку вилучили планшет і телефон, обіцяли повернути після експертизи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter