Під СБУ вимагали покарати замовників нападу на Гандзюк

Дата: 02 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Увечері 1 серпня активісти ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” провели акцію під будівлею Служби безпеки України з вимогою покарати замовників нападу на Катерину Гандзюк.

Про це повідомили активісти ініціативи на сторінці у фейсбуку. 

Вони намалювали на тротуарі великими літерами “Мангер, Гордєєв, Рищук. Баканов, хто має подзвонити за цих чортів?”, вказуючи на ймовірних замовників злочину. В написі вони обіграли ситуацію в Борисполі, коли президент Володимир Зеленський заявив, що зателефонує голові СБУ Івану Баканову з приводу цього “черта”, маючи на увазі секретаря Бориспільської міськради

Також учасники акції вигукували: “Баканов, хто посадить тих чортів!?”

До активістів з СБУ ніхто не вийшов. Вони також спробували зателефонувати голові СБУ Баканову, проте він не взяв слухавки. 

“Змінюється влада, керівництво правоохоронних органів, а замовники Каті досі на свободі. 
Сьогодні ми під СБУ. Баканов, кому треба подзвонити, щоб ці чорти – Мангер, Гордєєв та Рищук – нарешті перестали чорнити ім’я жорстоко вбитої Катерини і відкривали рота лише для того, аби свідчити на суді? Досить обіцяти. Досить брехати в очі суспільству. Вбивці мають сісти. Ті правоохоронці, які саботували справу, – понести покарання”,пояснили свою акцію під СБУ її організатори.

Днем раніше, в річницю нападу на Гандзюк, активісти провели серію акцій у Херсоні. Вони навідалися до будівлі Головного управління Нацполіції в області, обласної ради та приватних помешкань фігурантів справи. 

Паркани і стіни будівель вони обмалювали написами “Тут живе вбивця” та “Тут працює вбивця”. Крім того, запалювали фаєри та кидали петарди. Згодом поліція кваліфікувала ці акції як хуліганство.

Нагадаємо, Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня 2018 року в Херсоні. 4 листопада внаслідок опіків вона померла.

6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області оголосив вирок п’ятьом виконавцям нападу. Обвинувачення погодилося на менші терміни, ніж передбачені ККУ, оскільки виконавці підписали угоду зі слідством. Підозру як організатору злочину вручено лише одній особі – голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, який перебуває на волі з електронним браслетом. Також оголошено підозру ймовірному посереднику між замовником і виконавцями, раніше судимому за серійне вбивство Олексію Левіну, який переховується за кордоном. Восьмим і наразі останнім підозрюваним у цій справі є експомічник нардепа Ігор Павловський. У квітні йому змінили підозру зі співучасті в злочині на його замовчування.  

Активісти вже пів року вимагають оголосити підозри також колишньому голові Херсонської ОДА Андрію Гордєєву та його ексзаступнику Євгену Рищуку, вважаючи, що вони також причетні до замовлення нападу.   

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter