Під обстрілами житлові квартали Авдіївки. Влада готує евакуацію

Дата: 31 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Сьогодні бойовики продовжують обстрілювати Авдіївку, де був оголошений надзвичайний стан через відсутність постачання тепла і води внаслідок пошкодження об’єктів інфраструктури.

Як повідомляє голова поліції Донецької області В’ячеслав Аброськін, внаслідок обстрілів із “Градів” у Авдіївці є жертви серед мирного населення і руйнування.

“Бойовики “ДНР” не припиняють гатити по Авдіївці. О 5 години ранку в результаті обстрілу житлового будинку по вулиці Колосова отримав поранення молодий чоловік, 1975 року народження. Доставлений до лікарні”, – написав він у Facebook.

Крім того, за повідомленням прес-центру бригади, що контролює позиції навколо Авдіївки, у місті в наслідок обстрілів горить газова труба.

Як повідомила 72-га Гвардійська ОМБР на своїй сторінці у Facebook, бойовики накрили вогнем з “Градів” забудовану переважно багатоповерхівками “нову” частину Авдіївки.

“Близько 7.00 була обстріляна також “нова” частина міста Авдіївка. Три влучання були зафіксовані поблизу лікарні і два коло багатоквартирних будинків мирних мешканців”, – йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що заклики військово-цивільної адміністрації міста до перемир’я російські військові ігнорують.

У зв’язку з ситуацією, що склалася, голова військово-цивільної адміністрації Донецької області Павло Жебрівський заявив про підготовку евакуації населення.

За його словами, впродовж дня з Авдіївки влада може вивезти до 8 тисяч осіб.

“Міста області, станом на зараз, готові прийняти до 9 тис осіб. У дитячі заклади області готові в будь-який момент прийняти понад тисячу дітей”, – повідомив він.

За його словами, на під’їзді до міста близько 10 тон продуктів харчування. Військові надали додаткові польові кухні. Вранці вже провели обстеження п’ятиповерхівки, у яку зранку влучив снаряд. Ремонтники приступають до відновлення пошкоджень.

Крім того, за словами Жебрівського,  фонд “Карітас” встановлює додаткові намети в Авдіївці для обігріву людей.

Як в свою чергу повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій, для евакуації жителів Авдіївки підготовлено 80 автобусів, які одночасно можуть евакуювати до 3 тисяч чоловік, та два приміських електропоїзди, що можуть евакуювати до 1 тисячі 600 осіб за один рейс.

“Відпрацьовано питання евакуації близько 12 тисяч громадян у найближчі 10 населених пунктів (Краматорськ, Костянтинівка, Дружківка, Покровськ, Селидове, Горняк, Новгородське, Українськ, Бахмут, Слов’янськ)”, – сказано в повідомленні.

За словами голови Держслужби Миколи Чечоткіна, місцеві органи влади й рятувальники організували функціонування 11 пунктів обігріву на території Авдіївки.

“Забезпечено мінімальний тиск та температуру теплоносія (до 40 градусів) в системі теплопостачання міста”, – сказано в повідомленні.

У квартирах підтримується температура повітря 15-16 градусів тепла. Тимчасово призупинено роботу 14 дошкільних та загальноосвітніх закладів.

Організовано контроль за протипожежним захистом печей коксохімічного заводу.

“Найголовніше зараз – забезпечення режиму тиші в Авдіївці для здійснення аварійно-відновлювальних робіт. На даний час сформовано 6 піротехнічних розрахунків ДСНС та саперів Міноборони”, – сказав віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко.

Нагадаємо, 30 січня бойовики незаконного збройного формування Донеччини пошкодили в Авдіївці останню лінію електропередач: 25 тисяч жителів міста залишилося без води, електрики і теплопостачання. Знеструмлені фільтрувальна станція та коксохім, який забезпечував теплом Авдіївку. 

Через ці надзвичайні події Президент Петро Порошенко перервав свій робочий візит до Німеччини.

МЗС України закликає міжнародних партнерів посилити тиск на Кремль через бої в Авдіївці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter