Під час фіналу Ліги чемпіонів Кличко закличе звільнити Сенцова

Дата: 23 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Мер Києва та відомий український боксер Віталій Кличко звернеться до організаторів та учасників Ліги чемпіонів, щоб вони тиснули на Росію та змусили відпустити Олега Сенцова з в’язниці. 

Про це він розказав в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, випадок Сенцова є одним із кричущих прикладів порушення прав людини в Росії.

“Я буду звертатися з офіційним листом, щоб вони підтримали цю ідею і звернулись до світової спільноти та керівництва РФ. Ми маємо багато прикладів, як порушуються права людини в Росії, але це один із кричущих прикладів, адже Сенцов зараз знаходиться в критичному стані”, – зауважив він.

Як відомо, 14 травня Олег Сенцов оголосив безтермінове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв’язнів у Росії. Сенцов заявив, що або він загине, або його вимоги почнуть виконувати. За словами адвоката, власного звільнення він не вимагає.

Його утримують у колонії в Лабитнангі – місті в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії, розташованому північніше Північного полярного кола.

На підтримку Олега Сенцова14 травня виступили французькі режисери, які попросили президента Франції Еммануеля Макрона підняти питання звільнення українських заручників під час зустрічі з Путіним.

Комітет солідарності з кримськими заручниками випустив заяву, де закликав світову спільноту та всіх, хто може вплинути на процес звільнення українських політв’язнів Кремля, негайно докласти до цього усіх можливих зусиль.

Пізніше український політв’язень та друг Сенцова Олександр Кольченко написав йому листа, де говорить про намір також почати голодування із вимогою звільнення бранців Кремля.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter