Під варту відправили екссиловика-комуніста, який віз у посольство РФ в Будапешт базу даних українських захисників

Дата: 03 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Під варту відправили затриманого нещодавно на кордоні колишнього співробітника МВС, який вирішив перейти на бік росіян та готувався передати їм через посольство РФ у Будапешті засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників силових відомств України.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: СБУ

Чоловіка затримали на кордоні у порядку статті 208 КПК, але тепер суд обрав йому запобіжний захід. У повідомленні не вказали, строк його закінчення. 

Затриманому пенсіонеру МВС за статтею щодо держзради загрожує або 15 років позбавленння волі, або довічне, а додатково суд ще й конфіскує у нього майно, якщо доведуть його провину.  

Розслідуванням справи займаються есбівці. 

Нагадаємо, що затриманий, за словами есбівців, був на прямому контакті із російським бойовиком Ігорем Безлером, якому в Україні закидають порушення законів та звичаїв війни й зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність.

Окрім бази даних на есбівців, розвідників, лідерів руху “Азов” та військовослужбовців 72 окремої механізованої бригади ЗСУ, підозрюваний також збирав інформацію про бази, склади, арсенали й місця розташування військових.

Під час обшуків у чоловіка знайшли пістолет Макарова, символіку терористів-деенерівців та забороненої в Україні комуністичної партії, членом якої він був з 2009 року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter