Під Києвом протестували проти зведення Національного меморіального кладовища через екологію

Дата: 06 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У селі Мархалівка на Київщині місцеві жителі вийшли на акцію протесту проти зведення поблизу Національного військового меморіального кладовища, бо це нібито забруднить ґрунтові води та знищить ліс. 

Про це повідомляє Суспільне. 

Фото: Суспільне

На акцію зібралося кілька десятків людей. Вони тримали у руках плакати з надписами: “Полеглим — гідна пам’ять, а не могила у воді”, “Вони загинули не за вирубку останніх лісів України”, “Героїв треба поважати, ліс не можна вирізати”.

Місцеві жителі не вперше висловлюють невдоволення через будівництво, втім посадовці вже переконували, що їх побоювання марні. Своєю чергою мешканці села кажуть, що думку селян не врахували при виборі місця поховання, а саме будівництво нібито порушує законодавство. 

“У Земельному кодексі України чітко зазначено, що якщо виділяється земельна ділянка, вона не повинна суперечити інтересам сусідів. А землю цю віддали не запитавши громаду”, — обурюється одна з учасниць акції.

Фото: Суспільне

На обурення місцевих вже відреагували у Патронатній службі “Азова” та заявили про ймовірний “російський слід та маніпуляції”.

“Ми не звинувачуємо учасників мітингу, але вбачаємо чіткі маніпулятивні та провокаційні заяви вочевидь інспіровані ФСБ Росії. Спекуляції та скандали саме на темі поховання військових справа рук російських агентів”,зазначили у Патронатній службі.

Нагадаємо, що уряд офіційно визначив розташування для Національного військового меморіального кладовища на двох ділянках у Гатненській громаді Фастівського району Київської області. Проти цього виступали деякі рідні загиблих. 

ZMINA детально розповідала, як родичам загиблих військових спочатку обіцяли створити меморіальне кладовище в Биківні, але передумали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter