Під десятий пакет санкцій потраплять російські пропагандисти — ЄС

Дата: 10 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Десятий пакет санкцій Євросоюзу спрямують не лише на російських політиків і військових, але й на пропагандистів.

Про це сказала президентка Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським і главою Європейської Ради Шарлем Мішелем, пише “Укрінформ”.

Урсула фон дер Ляєн. Джерело: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Політикиня уточнила, що десятий пакет санкцій, який запропонують вже найближчим часом, націлений, зокрема, на путінських пропагандистів, оскільки їхня брехня отруює людей у Росії та за кордоном.

“Росія має заплатити за завдані руйнування та пролиту кров”, — сказала фон дер Ляєн.

Вона пояснила, що представники керівних структур ЄС дуже добре почули меседжі під час нещодавнього візиту до Києва, коли на такому кроці наполягав Зеленський.

Водночас пакет охопить додаткову заборону на експорт на понад 10 мільярдів євро, це надалі виснажуватиме російську воєнну машину та продовжуватиме розхитувати її економіку, сказала глава ЄК.

За даними видання, десятий пакет санкцій проти Росії можуть ухвалити до річниці початку повномасштабної війни в Україні.

Нагадаємо, що дев’ятий пакет санкцій проти Росії містив призупинення ліцензій на мовлення в Європі російських каналів НТВ/НТВ Мир, Россия-1, РЕН-ТВ та Первого канала. Підставою для такого рішення стало те, що ці ЗМІ перебувають під постійним прямим чи непрямим контролем керівництва Російської Федерації, і їх використовують для безперервних та узгоджених дій щодо дезінформації та військової пропаганди.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що постійний представник Польщі при ЄС Анджей Садось висловив розчарування тим, що в Брюсселі затягують процедуру затвердження десятого пакета санкцій проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter