Під час повітряної тривоги у Миколаєві мітингувальників не пустили до укриття міськради: поліція відкрила провадження

Дата: 17 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

16 грудня під час повітряної тривоги у Миколаєві учасників акції “Гроші на ЗСУ” не пустили до укриття міської ради. Після цього правоохоронці розпочали розслідування.

Про це повідомляють місцеве видання “Новини N” та Нацполіція.

Джерело: “Новини N”

Загалом в акції взяли участь понад 30 людей. На відео з місця подій, яке опублікувало видання, видно, як мітингувальники з плакатами “Гроші на ЗСУ” та з прапорами України стоять під будівлею міської ради.

Під час проведення акції у місті оголосили повітряну тривогу. Одна з учасниць акції розповідає, що після цього люди намагалися пройти до укриття, але вхід був зачиненим. 

За її словами, після того, як загроза минула, двері міськради відчинили та сказали, що вже оголосили відбій тривоги, однак не пояснили, чому людей не пустили до укриття раніше.

“Ми не хотіли туди (в укриття міськради. – Ред.) заходити мітингувати, ми хотіли просто зберегти наше життя і сховатися в укритті”, – пояснила учасниця акції. 

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України — залишення в небезпеці. Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі.

Нагадаємо, 14 грудня, під час ракетної атаки на Київ, двох дітей – 11-річну Сашу та 12-річного Богдана – не пустили до шкільного укриття. Причиною стало те, що діти були з собакою. Зрештою школярі разом з собакою побігли шукати інше сховище, коли над ними збили ракету. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter