Під час окупації Чернігівщини зник Ігор Михальчук: рідні припускають, що його могли вивезти до Росії

Дата: 16 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Під час окупації Чернігівської області одним з десятків зниклих цивільних став Ігор Михальчук. Рідні чоловіка припускають, що російські військові могли викрасти його та вивезти до Росії. 

Про це повідомляє “Медійна ініціатива за права людини”.

Фото: zemlyaivolya.net

38-річний житель Чернігова Ігор Михальчук вирішив переїхати в область до хутора Мажугівка, що за 20 кілометрів від міста, одразу після початку повномасштабного вторгнення. Рідні кажуть, що сподівались на те, що на хуторі буде спокійніше. 

“А за два дні в село зайшли російські війська, і вся ця територія потрапила під окупацію”, – каже родичка чоловіка Оксана. 

Оксана – військова, а її чоловік – поліцейський, а тому до рідних у Мажугівку приїхати вони не могли. З часом у Михальчуків почали закінчуватись продукти, адже на довгу окупацію росіянами вони не розраховували. Через це Ігор разом з тестем почали їздити до сусіднього села за харчами. 

11 березня Ігор самостійно поїхав по молоко для дітей, але дорогою зник, ніхто не знає, що з ним трапилося.

“Він не взяв із собою ні мобільного телефону, ні документів, а лише гроші – приблизно 200 гривень. А ще — пляшки для молока”, — розповідає Оксана.

Коли чоловік не повернувся додому, батьки почали шукати Ігоря. Пішли його маршрутом, а з лісу, що оточує село, вийшли російські солдати. Оксана припускає, що росіяни облаштували там свій штаб. Отримати від них бодай якусь інформацію не вдалося.

Ігор Михальчук. Фото: “Медійна ініціатива за права людини”

31 березня село звільнили. Українські військові зачистили ліс, розмінували територію, але про Ігоря не було жодної інформації й навіть велосипед, на якому чоловік поїхав, так і не знайшли. Крім Ігоря, в селі зник іще один чоловік. Згодом його знайшли мертвим із простреленими ногами.

“Серед мертвих Ігоря немає. В тому районі багато тіл знайшли, але його тіла серед них не було. Оскільки мій чоловік поліцейський, він моніторить всю інформацію про загиблих. Щойно з’являється інформація про знайдене тіло, він перевіряє, чи це Ігор”, — додає Оксана.

Рідні припускають, що Михальчука затримали та вивезли на територію Росії, де утримують як полоненого чи заручника.

Нагадаємо, що раніше у “Медійній ініціативі за права людини” з’ясували, що під час окупації Київщини російські військові викрали близько двох сотень людей, яких тепер тримають у СІЗО в Росії та використовують як “обмінний фонд”. Серед них, ймовірно, 25-річна жителька села Старий Биків на Чернігівщині Вікторія Андруша

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter