Під час обстрілу Краматорська постраждали троє співробітників Червоного Хреста

Дата: 26 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Три представники Червоного Хреста постраждали під час обстрілу Краматорська.

Про це повідомила організація на своїй сторінці у фейсбуці.

Автівка представників Червоного Хреста України, яка постраждала у Краматорську. Фото: з фейсбуку Червоного Хреста

Зазначається, що вибух стався біля одного з житлових будинків міста, де у той момент перебувала команда Українського Червоного Хреста з гуманітарною місією.

“У результаті обстрілу, волонтерка отримала осколкове поранення ноги. Її негайно було доставлено до медичного закладу, де планується оперативне втручання. Також в автомобілі перебували голова Краматорської міської організації Українського Червоного Хреста та водій, які отримали тілесні ушкодження”, – розповіли в організації.

Нагадаємо, що по обідді, 25 вересня, ворог черговий раз атакував Краматорськ. Унаслідок обстрілу загинуло двоє людей, ще 19 – поранено.

Раніше російська армія обстріляла гуманітарну місію Червоного Хреста у селі Віролюбівка. Загинули троє працівників місії, ще двоє дістали поранення.

За даними Офісу генпрокурора, співробітники МКЧХ прибули до населеного пункту, аби роздати місцевим жителям паливні брикети для обігріву домівок. На момент обстрілу вони саме розвантажували доставлену допомогу.

За даними Донецької облпрокуратури, загинули чоловіки віком 40, 41 та 48 років, осколкових поранень й мінно-вибухових травм зазнали 35 та 41-річний працівники Червоного Хреста.

Президент України повідомив у телеграмі, що пораненим надається вся необхідна допомога, один із постраждалих перебуває у важкому стані.

МКЧХ закликала до дотримання міжнародного гуманітарного права, у тому числі шляхом вжиття всіх можливих запобіжних заходів для забезпечення того, щоб люди, які займаються гуманітарною діяльністю, не піддавалися нападам або не потрапляли в зону активних бойових дій.

Раніше ZMINA писала про “Евакуацію під обстрілами: як працюють волонтери на прифронтових територіях, досвід місії “Проліска”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter