Під Бахмутом загинув автор книги “Останні посмішки Іловайська” Олександр Кузенков

Дата: 05 Січня 2023
A+ A- Підписатися

В бою під Бахмутом на Донеччині загинув автор книги спогадів “Останні посмішки Іловайська” Олександр Кузенков (творчий псевдонім – Позивний “Хорт”).

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Київського університету імені Бориса Грінченка, у цьому виші свого часу навчався Олександр факультеті журналістики.

“Людина щира та відкрита, творча, чуйна, з незламним характером, силою волі, мужністю, невичерпною енергією та активною громадянською позицією. Його перша книжка “Останні посмішки Іловайська” стала й останньою. Його долю обірвала війна, на якій Олександр Кузенков відвойовував право кожного з нас бути громадянами незалежної України. І в цих словах немає ніякого пафосу. Бо йдеться про велику плату життями за саму можливість життя…” — йдеться в повідомленні.

Спогади “Останні посмішки Іловайська” вийшли друком у видавництві “Орієнтир” 2017 року. Це оповідання про піт, кров, життя та смерть, адресоване передусім молодому поколінню для формування правильних ідеологічних цінностей, йдеться в анотації видавництва про тематику книги.

Нагадаємо, що наприкінці листопада 2022 року на Харківщині, в одному з поховань у місті Ізюмі, знайшли тіло дитячого письменника та поета Володимира Вакуленка, який зник ще в березні під час окупації.  Експертиза довела, що його вбили двома пострілами з пістолета Макарова під час російської окупації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter