Петицію із закликом до Зеленського ліквідувати ОАСК підписали 10 тис. людей

Дата: 06 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Петиція із закликом до президента Володимира Зеленського невідкладно подати до Верховної Ради законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва набрала 10 тис. підписів.

Петицію ще в липні опублікували на сайті інтернет-представництва глави держави. 

Окружний адміністративний суд міста Києва вирішує спори з державою, а тому активісти вже не перший рік наголошують, що корумпований суд фактично може керувати країною. Автор петиції та журналіст Данило Мокрик наголошував, що ліквідувати ОАСК треба через втрату авторитету судом, зокрема через зміст опублікованих Національним антикорупційним бюро минулого року та в липні поточного записів розмов нібито керівництва суду, на яких вони обговорюють захоплення влади. 

У червні під стінами Офісу президента для Зеленського провели імпровізований урок, щоб нагадати, що існування корумпованого суду – його відповідальність. 

“Президент – єдина посадова особа, яка може подати законопроєкт до парламенту, що передбачає розпуск суду. Ніхто інший цього зробити не може. Це особиста відповідальність Зеленського, адже кожен день, поки він це не робить, ОАСК ухвалює одне зашкварне рішення за іншим”, – казав тоді активіст Віталій Шабунін.

Наразі, щоб зібрати необхідні 25 тис. підписів під петицією, залишилося 24 дні. 

Нагадаємо, що судді ОАСК відомі тим, що відсторонили від обов’язків в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун, заборонивши їй вчиняти будь-які дії як очільниці відомства. У результаті під загрозою опинилося відправлення великої партії життєво необхідних ліків до регіонів. Також суд розглядав позови звільнених унаслідок проведення атестації співробітників поліції Києва та Центрального апарату, зокрема одіозних департаментів протидії наркозлочинності та захисту економіки. За словами самого Вовка, судді ОАСК поновили тоді 90% звільнених.

Фотографія обкладинки: Фокус

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter