Петиція про легалізацію одностатевих шлюбів за місяць набрала половину необхідних підписів

Дата: 04 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Петиція про легалізацію одностатевих шлюбів набрала половину необхідних підписів за місяць. Звернення оприлюднили 3 червня – наразі його підписали понад 13 тисяч людей. Щоб президент розглянув петицію, вона має набрати щонайменше 25 тисяч підписів.

Відповідна інформація міститься на сайті ОП.

Фото: Josie Brooks

Петицію про одностатеві шлюби створила Анастасія Совенко.

“У цей час кожен день може бути останнім. Хай люди однієї статі отримають можливість створити сім’ю й мати офіційний документ, що підтвердить це”, – написала авторка звернення.

Для того щоб підписати петицію, слід авторизуватися на сайті Офісу президента та поставити свій електронний підпис. Останнім кроком є підтвердження підпису через електронну пошту.

Раніше ZMINA писала, що в Україні за шість останніх років у півтора раза скоротилася кількість тих, хто негативно ставиться до ЛГБТ, – з 60,4% до 38,2%, а також учетверо зросла кількість тих, хто ставиться до ЛГБТ позитивно, – з 3,3% до 12,8% та в півтора раза тих, хто ставиться байдуже, – з 30,7% до 44,8%. Про це свідчать результати всеукраїнського опитування. 

Нагадаємо, що в лютому правозахисний ЛГБТ-центр “Наш світ” у своєму щорічному звіті відзначив низку позитивних зрушень щодо прав ЛГБТ в Україні. Зокрема, те, що правоохоронці стали активніше захищати публічні заходи за права ЛГБТ від нападів, а Міністерство внутрішніх справ розробило законопроєкт щодо криміналізації злочинів ненависті за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter