Пес Патрон став героєм дитячого серіалу, мета якого — підвищення обізнаності щодо мінної небезпеки

Дата: 08 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Пес Патрон — собака-винюхувач вибухівки, джек-рассел-тер’єр, талісман Державної служби України з надзвичайних ситуацій — став героєм однойменного анімаційного серіалу, метою якого є підвищення обізнаності дітей щодо мінної небезпеки; прем’єра першого епізоду відбулася 7 січня 2023 року на ютубі.

Про це пише “Детектор медіа”

Виробником серіалу є студія Plastic Bag, правовласником — ТОВ “Патрон не спить”. Фінансову підтримку проєкту надало агентство USAID у партнерстві з UNICEF.

Перший епізод серіалу, який оповідає про пригоди Патрона на службі та про війну в Україні, має назву “Зруйнований міст”. Пес розповідає своєму товаришу, коту Тому, як розміновуватиме його. У наступних епізодах до Патрона долучаться й інші тварини.

Режисерка серіалу — Анастасія Фалілеєва, авторка ідеї та сценаристка — Саша Рубан. В озвучуванні фільму взяли участь співачки Даша Астаф’єва і Надія Дорофеєва, актор Тарас Стадницький, репер Позитив, комік і волонтер Василь Байдак.

Саундтрек до нього виконав гурт “Карта світу” (Karta Svitu).

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Україні створили інтерактивну мапу вибухонебезпечних територій. Представники ДСНС закликають користуватися нею під час планування маршрутів для пересування районами, де відбувалися бойові дії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter