Перереєстрували підприємство за так званим “законодавством ДНР”: українських провайдерів підозрюють у сприянні терористам

Дата: 26 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Троє громадян України ще 2014 року перереєстрували підприємство за так званим “законодавством ДНР” і розповсюджували на тимчасово окупованих територіях антиукраїнський контент: їх викрили українські слідчі.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора (ОГП).

Джерело: пресслужба ОГП

Зловмисники відкрили рахунки у “центральному республіканському банку ДНР”, отримали “ліцензії” на надання інтернет- та телекомунікаційних послуг у “министерстве связи ДНР” й сплачували податки до бюджету терористичного угруповання. Ці кошти використовувались для матеріально-технічного забезпечення незаконних формувань, що беруть участь у війні проти України.

Після повномасштабного вторгнення Росії та фейкового входження Донеччини до її складу, щоб продовжити свою діяльність, підприємство перереєстрували відповідно до російського законодавства. Воно продовжило надавати послуги інтернет-провайдера та телекомунікацій, розміщувати технічні засоби для проведення оперативно-розшукових заходів російськими силовиками. Це дало можливість збирати інформацію про громадян України, які не підтримують політику загарбників.

Українські правоохоронці в межах справи провели обшуки на території Івано-Франківської області та Києва за місцями фактичного проживання фігурантів, їхніх довірених осіб, на об’єктах нерухомості, що перебувають у їхній власності. Під час них вилучили предмети, документи, чорнові записи, банківські картки, грошові кошти у сумі понад 120 тисяч доларів США.

Одному з фігурантів повідомили про підозру в сприянні діяльності терористичної організації (частина 1 статті 258-3 Кримінального Кодексу України). Також пресслужба ОГП повідомила про те, що вирішується питання про обрання запобіжного заходу йому та щодо повідомлення про підозру іншим причетним до вчинення злочину особам.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що жительці міста Ладижина, що на Вінниччині, повідомили про підозру в поширенні матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії РФ проти України. У російських соцмережах жінка поширювала пропагандистські тексти з гештегами #ZAармию та #денацификация. 

Також у грудні минулого року про підозру у фінансуванні тероризму повідомили громадянину України, який, за словами правоохоронців, перерахував понад 10,2 мільйона гривень бойовикам так званої “ДНР”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter