Передавав дані про ЗСУ кореспондентці російського Першого каналу: в Києві затримали зрадника

Дата: 25 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці повідомили про підозру киянину, який передавав дані про розміщення Збройних сил України та тероборону спеціальній кореспондентці російського Першого каналу.

Про це повідомили пресслужба СБУ та Київська міська прокуратура.

Затримання зрадника. Джерело: ssu.gov.ua

За даними слідства, з квітня 2022 року 41-річний підозрюваний із власної ініціативи збирав дані про місця дислокації військовослужбовців ЗСУ та Територіальної оборони Києва, а також здійснював фотознімання місць їхнього розташування.

Завдання отримував від громадянки РФ, яка перебуває на тимчасово окупованій території Донецької області як спеціальна кореспондентка Першого каналу. Інформацію, призначену для розвідувальних підрозділів російських окупантів, передавав через месенджер Telegram. Для конспірації використовував різні номери мобільного зв’язку. Щоб ідентифікувати одне одного в мережі, учасники конспіративної схеми застосовували умовні слова-паролі.

Під час обшуку у фігуранта вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Джерело: ssu.gov.ua

За повідомленням СБУ, тривають слідчі дії задля встановлення всіх обставин скоєння злочину.

Чоловіку повідомлено про підозру за ст. 114-2 Кримінального кодексу України – “Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану”.

Раніше стало відомо про затримання на Житомирщині агента воєнної розвідки РФ, який повідомляв росіянам інформацію для обстрілів Житомирщини й планував вступити до “розстрільних груп” окупантів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter