Передано до суду справу слідчого, який переслідував євромайданівця

Дата: 25 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Генеральна прокуратура направила до суду обвинувачення стосовно колишнього правоохоронця, який вчиняв неправомірні дії стосовно учасників мирних акцій протесту під час Євромайдану.

Про це інформує в понеділок прес-служба ГПУ.

Департамент спеціальних розслідувань ГПУ передав до суду обвинувальний акт стосовно колишнього слідчого одного з районних управлінь міліції Києва, якому інкримінується фальсифікація матеріалів справи, незаконне затримання і притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи за нібито участь у масових заворушеннях 18 лютого 2014 року.

Слідчим суддею стосовно підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Щодо інших співучасників цих злочинів досудове розслідування триває в окремому провадженні, зазначають у ГПУ.

Наразі вирішується питання та збираються докази щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих кримінальних правопорушень (працівників органів внутрішніх справ, прокуратури та суддів) |та їх організаторів.

У вказаному провадженні також притягнуто до кримінальної відповідальності 4-х слідчих, прокурора прокуратури м. Києва та заступника прокурора Дніпровського району міста Києва.

Останнього оголошено в розшук і судом надано згоду на його затримання.

Як відомо, притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, прокурором, поєднане з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину та зі штучним створенням доказів обвинувачення або їхньою фальсифікацією – карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter